Retikuliranje filter pene

Filter pena je dobavljiva v blokih ali rolah oz. ploščah različnih debelin in PPI-jev. Možna je tudi izdelava PUR filtrov po željah in zahtevah kupca.

Modra filter pena je izdelana na polieterski bazi in je še posebej namenjena za aplikacije v povezavi z vodo (pena je odporna hidrolizo), npr. filter v akvarijih.

Temna, črna filter pena pa je izdelana na poliestrski bazi in se ne sme uporabljati v povezavi z vodo ali v zelo vlažnem okolju zaradi nevarnosti razkrajanja. Primerna je za filtriranje zraka in naftnih derivatov, klimatizacijski in čevljarski industriji pa tudi v športnih oblačilih.

 

Retikuliranje oz. odpiranje filter pene je proces, pri katerem rolo oz. blok pene vstavimo v posebno prilagojeno komoro, kjer vakumsko izčrpamo ves zrak iz nje in prostorino napolnimo z mešanico plinov. Mešanica se vžge in nadzorovan plamen preide skozi peno in stopi celične membrane, za seboj pa pusti nedotaknjeno skeletno celično strukturo.

Retikuliranje torej za seboj pusti gladko in čisto celično strukturo, kar omogoča uporabo filtrov tako v medicinski, avtomobilski, klimatizacijski in čevljarski industriji, kot tudi na področjih čiščenja vod, itd.